2023-12-12Општо земено, постојат два вида штици за лопатки, даски за лопатки на надувување и тврди штици за весла. На почетниците генерално им се советува да користат даски за лопатки на надувување, кои се преносливи, лесни за складирање, лесни за одр......" />
Дома > Вести > Вести од индустријата

Колку воздух е потребно за да се надувува даска за весла?

2023-12-12

Општо земено, постојат два типа на даски за лопатки,даски за лопатки на надувувањеи тврди даски за весла. На почетниците генерално им се советува да користат даски за лопатки на надувување, кои се преносливи, лесни за складирање, лесни за одржување и поправка и поевтини. Кога користите штица за надувување, треба да обрнете внимание на притисокот на надувување. Значи, колкав треба да биде притисокот на инфлација надаска за лопатка на надувување?

Надувувањето на даската за весла не значи само дека изгледа полно. Треба да достигне одреден воздушен притисок за да ја одржи безбедноста и стабилноста. Професионалните пумпи со лопатка ќе прикажуваат манометар за да им олеснат на сите да се надувуваат според стандардниот воздушен притисок. Стандардниот воздушен притисок на таблата со лопатка ќе биде напишан на таблата со лопатка. Во близина на дупката за надувување, генерално е „12~15PSI“ или „15~18PSI“.



Добрите лопатки за надувување обично се опремени со автоматски вентил за ослободување на притисокот. Ако воздушниот притисок ја надмине номиналната вредност на притисокот, тој автоматски ќе се издува додека воздушниот притисок не го достигне стандардот и вентилот за ослободување на притисокот автоматски ќе се повлече.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept